Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам наш сайт?
Всього 74 людини

Нарешті в школі буде тепло

Дата: 21 листопада 2017 о 20:28, Оновлено 21 листопада 2017 о 21:11
Автор: Брацюк Ю. О.
565 переглядів

Завдяки тісній співпраці Кивачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Кивачівської сільської ради, народного депутата М.І. Кучера та організацій-партнерів вдалося написати проект «Тепло у школі – запорука здоров’я дітей», який переміг у XIV обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, і втілити його в життя.

Цей проект є продовженням інших проектів, спрямованих на енергозбереження, які реалізувалися у Кивачівській школі, зокрема, у 2011 році – проект «Увага до дитини сьогодні – майбутнє країни завтра», який переміг у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, у 2013 році – проект ПРООН «Енергозберігаючі заходи в ДНЗ «Сонечко» шляхом капітального ремонту». За сприяння народного депутата України М.І. Кучера в котельні школи у грудні 2016 року встановлено 2 твердопаливні котли Altep потужністю 95 кВт.

Капітальний ремонт тепломережі  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Кивачівка Теплицького району Вінницької області є не примхою, а гострою необхідністю, що склалася на сьогодні.  Суть проблеми полягає у високому рівні захворюваності на грип та ГРВІ учнів школи, вихованців дошкільного начального закладу та працівників цих закладів, у зв’язку з неможливістю дотримання належного температурного режиму через  зношення тепломережі від котельні до приміщення школи.

Тепломережа знаходилася в критичному стані, про що свідчить її черговий прорив у січні 2017 року. Взимку температура в навчальних приміщеннях нижче санітарних норм. Тому сьогодні було вкрай важливо провести капітальний ремонт тепломережі в Кивачівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Тепломережа від котельні до школи має протяжність близько 130 м та прокладена сталевими трубами діаметром 108 мм. Труби та теплоізоляція за понад 30 років служби фізично зносилися. За попередніми підрахунками втрати теплової енергії на теплотрасі становили понад 20%, що вкрай негативно впливало на тепловий режим в школі та ДНЗ та зумовлювало надмірне споживання енергоресурсів.

Нині потреба у ремонті тепломережі не просто данина моді та часу, але й гостра необхідність, аби Кивачівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Кивачівський ДНЗ змогли виконувати свої прямі функції – якісно забезпечувати дітей загальною середньої та дошкільною освітою відповідно.   

На втілення цієї великої мрії, звичайно, потрібні і великі кошти. Школа та садочок завжди у центрі уваги голови села В.І. Вдовика та депутатського корпусу, які  постійно підтримують загальноосвітній та дошкільний заклади села. І цього разу також вдалося знайти кошти, необхідні для реалізації проекту.

Загальний бюджет проекту 195 199 грн. Співфінансування отримано з бюджету сільської ради – 20 000 грн., з фонду Конкурсу (з обласного бюджету) – 108 000 грн., з боку організацій-партнерів – 67 199 грн, зокрема:

  • громадська організація «Соціальний центр МХП» – 20 000 грн.,
  • Теплицька районна рада – 20 000 грн.,
  • Теплицька філія ПрАТ «Зернопродукт МХП» – 15 000 грн.,
  • СФГ «Пастушенко М.В.» – 5 000 грн.,
  • ФГ «Капітон Н.І.» – 5 000 грн.,
  • громадська організація «Агенція розвитку Кивачівської  територіальної громади «Вікторія» – 2 199 грн.

Під час виконання робіт виявилося, що гілка тепломережі до спортивної зали також потребує заміни. Для вирішення даної проблеми Кивачівською сільською радою було додатково виділено 20 000 грн.

Завдяки  колективному волонтерству та безпосередньому сприянню народного депутата Миколи Кучера проект «Тепло у школі – запорука здоров’я дітей» вдалося втілити в життя. Заміна старих зношених сталевих труб на сучасні теплоізольовані завершена. З новою тепломережею економія витрат на опалення складатиме 20-25%, підвищиться ефективність використання паливно-енергетичних ресурсів та скоротиться обсяг їх споживання.

Тендер щодо капітального ремонту тепломережі виграв ФОП Тарасюк О.А., який виконав роботи своєчасно та якісно, а також за власні кошти здійснив ремонт водогону від котельні до спортивної зали, замінивши зношену металеву трубу на пластикову.

Педагогічний, учнівський, батьківський колективи та дирекція Кивачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів висловлюють найтепліші слова подяки народному депутату України Миколі Івановичу Кучеру та організаціям-партнерам: Кивачівській сільській раді, відділу освіти Теплицької РДА, ГО «Соціальний центр МХП», Теплицькій філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», СФГ «Пастушенко М.В.», ФГ «Капітон Н.І.», Теплицькій районній раді, ГО «Агенція розвитку Кивачівської  територіальної громади «Вікторія», ФОП Тарасюк О.А. за підтримку та допомогу, надану школі.  Щиро сподіваємося, що  й  надалі  наша співпраця буде плідною та ефективною.

Такою тепломережа була до ремонту:

Під час виконання капітального ремонту:

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.